ATELIER CERAMIC NORD PROD SRL

Cu personalitate juridica proprie, cu sediul social in sat Grosi, Comuna Grosi, nr. 307, Judetul Maramures, infiintat de catre partenerul national Asociatia Profesionala Neguvernamentala de Asistenta Sociala ASSOC si care are drept obiect de activitate fabricarea articolelor ceramice pentru uz gospodaresc si ornamental.

Parteneri

Asociatia ANCE EUROPE

Asociația se bazează pe vasta experiență a membrului fondator ANCE Grecia care a desfășurat cu succes proiecte în domeniul incluziunii sociale a grupurilor vulnerabile. Ceilalți doi membri fondatori au expertiză în domeniul managementului proiectelor finanțate din fonduri structurale precum și în domeniul incluziunii sociale a grupurilor vulnerabile. Ei au participat în calitate de experți în peste 10 proiecte strategice de dezvoltare a resurselor umane și vor contribui activ la succesul acestui proiect.

 
Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC
În cei peste 17 ani de activitate, asociația s-a dezvoltat, în special, prin intermediul celor peste 30 de proiecte implementate (finanțate de POSDRU, UE/Phare, DFID, USAID, Fundația Soros, Autorități Naționale, Autorități Locale, donatori privați), oferind totodată o serie de servicii sociale pentru persoane din grupuri vulnerabile: persoane cu dizabilități, romi, femei, copii, copii cu deficiențe, tineri și adulți cu dizabilități, tineri din centre de plasament, persoane vârstnice, familii sărace, persoane private de libertate, asistenți maternali, persoane și familii aflate în criză.

 

Scopul Proiectului

Proiectul ‘M.A.T.C.A.’ – ‘Muncă – Adaptabilitate – Tradiție – Coeziune – Acțiune’, finanțat prin Fondul Social European – Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 are scopul principal de a crea o structură de economie socială sustenabila ce oferă locuri de muncă persoanelor din grupuri defavorizate.

Atelierul ceramic promovează valori si tradiții românești autentice aducând in contemporan mijloace si tehnici tradiționale de fabricare a ceramicii. Mai mult, obiectele pe care Atelierul le produce sunt înfrumusețate prin decor cu motive specifice înnobilându-le.

 
Rezultate anticipate

Pe termen lung, proiectul va contribui la incluziunea pe piața muncii a grupurilor vulnerabile prin intermediul programelor integrate de informare, consiliere, creștere a stimei de sine și a celor de inițiere in diverse meserii cerute pe piața muncii. In egală măsura proiectul va contribui la dezvoltarea economiei sociale si implicit a creșterii economice a sectorului terțiar al economiei oferind servicii si produse într-o manieră inovativă la nivelul piețelor locale.

 
Inovație

Mizăm pe actualitatea atemporală a valorilor tradiționale. Aducem în contemporan ceramica prin forme geometrice practice, prin utilitate și decoruri îmbietoare estetic îmbinând procesul de producție manual cu necesitățile moderne ale potențialilor clienți.

 
Tradiție

Activitatea prelucrării ceramicii este una specifică locuitorilor spațiului românesc și ne bucurăm să o aducem în contemporan prin inovație creând obiecte moderne atât ca utilitate cat și ca decorare.

Produsele sunt fabricate și decorate manual. În acest mod fiecare obiect devine unicat și are o personalitate proprie ducând cu sine specificul românesc și cel al artistului care l-a creat.

 
Finantare

Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.